• Arjan

Een blijmoedige activist (video)

Bijgewerkt op: 8 jan. 2020

Ook in Amerika staan steeds meer groene activisten op. Rob Greenfield is zo iemand. Hij is in de VS het blijmoedige voorbeeld voor duurzaam leven en wonen. In zijn tiny house in Florida leeft hij, verbouwt hij al zijn voedsel en deelt hij zijn kennis en ervaring met de wereld. Via boeken, lezingen en aansprekende video's op YouTube.


Rob Greenfield is een Amerikaanse milieuactivist en ondernemende avonturier. Hij heeft er sinds zijn universitaire studie zijn levensdoel van gemaakt om in het land van de 'grote verspilling' de ontwikkeling van een gezondere aarde te stimuleren. Hij weet met zijn acties vaak veel aandacht te trekken. Zo fietste hij in 2013 ruim 7500 km dwars door de VS op een fiets van bamboe om duurzaamheid te stimuleren. Daarbij gebruikte hij ondanks zijn inspanningen per dag 50 keer minder water dan het gemiddelde Amerikaanse huishouden en produceerde hij in 100 dagen slechts 900 gram afval.


'Goed zijn' als ruilmiddel

Greenfield (geboren op 28 augustus 1986) stimuleert duurzaam leven en geeft zelf het goede voorbeeld. Hij heeft een vegetarische levensstijl en leeft duurzaam. Hij loopt op blote voeten en gaat meestal op de fiets. Hij heeft geen creditcards of een pensioenopbouw, heeft geen auto en heeft sinds april 2013 geen douche meer gebruikt: hij gebruikt rivierwater, regenwater of stapt in een meertje. Wat hem in staat stelt om zo te leven, is dat hij geld en bezit al jong heeft afgezworen. Rob: "Ik heb geen geld nodig. Goed zijn voor anderen is een prima ruilmiddel. Als je je leven ten dienste stelt van anderen willen anderen jou ook van dienst zijn."

Rob Greenfield in Florida voor zijn tiny house. Bekijk hierboven zijn eerlijke verhaal!


Verspilling zichtbaar maken

In 2014 besteedde hij veel tijd om de voedselverspilling onder de aandacht te brengen en aan te tonen dat hij makkelijk kon leven van wat supermarkten weggooien. Ook zijn project om 30 dagen al zijn afval zichtbaar mee te dragen trok veel aandacht. Elke dag nam hij 2 kg meer mee: de gemiddelde hoeveelheid per persoon in de VS.

Rob Greenfield tijdens zijn 'afval-project': 60 kg na 30 dagen.
Rob Greenfield tijdens zijn 'afval-project': 60 kg na 30 dagen.

Een stevig verhaal

Rob wil een leven leiden dat goed is voor de aarde, voor de mensheid en voor zichzelf. Hij wil het goede voorbeeld geven en dat 'heel stevig uitdragen'. Zo woont hij in een tiny house en verbouwt zijn eigen voedsel. Hij liet hij zich op zijn 25ste steriliseren omdat hij de farmaceutische industrie niet wil steunen en ook niet wil dat vrouwen worden gedwongen hormonen te slikken voor geboortebeperking. Maar Rob doet het blijmoedig - niet zuur.

Rob Greenfield leeft duurzaam en verbouwt zijn eigen eten.
Rob Greenfield leeft duurzaam en verbouwt zijn eigen eten.

Door zijn acties en zijn levenshouding inspireert Rob Greenfield mensen om een gelukkiger, gezonder en eenvoudiger leven te gaan leiden en zoveel mogelijk voor anderen te doen. Rob: "Leef simpel en je leeft in vrijheid." Rob doneert 100% van de inkomsten die hij genereert met zijn boeken en spreekbeurten aan activistische non-profit organisaties.

Rob Greenfield, een mooi mens.


Meer info: http://robgreenfield.tv/about/

101 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven