Mijn boeken
Klik op een boek en scrol om meer details te lezen

Waarom bomen niet bang zijn en koeien zo lekker zen 

Dit is een luchtig boekje over een belangrijk oosters onderwerp: het vinden van persoonlijke rust.

Rust ligt niet zomaar op straat, zit niet in andere mensen, rust vind je niet op reis en zelfs niet in een yogaklas. Waar vind je het dan wel?

Echte rust ligt in de wei en staat in het bos. Evenwichtig leven leer je daar. Ga bij een boom te rade of consulteer een koe. Om zen te zijn, is dat genoeg!

Een heerlijk boekje om bij weg te dromen als dagelijkse spiegel in een druk bestaan. Het boekje is ook geschikt om te gebruiken in zen-cursussen.


Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschijnt: oktober 2023

Afmetingen: 18 x 11 x 0,6 cm

Aantal pagina's: 88 pagina's

ISBN: 9789464920277

Prijs: €14,00 (=kostprijs)

Bestel hier bij Youbedo

Een stap terug 

De mens gebruikt jaarlijks 70% meer dan de aarde aankan. Het probleem is onze westerse definitie van succes. Dit boek schetst het succesverhaal dat ontstaat wanneer we leren om de intelligentie van de natuur te zien en ons eigen ego te laten varen. Het boek volgt de lijn weten-voelen-doen als verlicht pad naar een gezonde planeet en biedt daartoe een bruikbaar 10-stappenplan. Het is een praktisch handboek om te leren werken met de natuur en niet langer ertegen. Want de grootste sprong vooruit is nu een stap terug. Het boek is gebaseerd op de ideeën van Thich Nhat Hanh, Charles Eisenstein, Matthijs Schouten, Dan Buettner, Alan Watts, Christopher Chase, Kees Klomp, Rutger Bregman, Wiggert Meerman, Ernst F. Schumacher en vele anderen. 


Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschenen: 6 april 2022

Afmetingen: 21 x 14,8 x 1,2 cm

Aantal pagina's: 142 pagina's

ISBN: 9789464489361

Prijs: €15,00 (=kostprijs)

Bestel hier bij YouBeDo

Hoe nietsdoen de wereld redt 

Een manifest met 10 krachtige betogen waarom we vandaag nog moeten beginnen met nietsdoen. Wereldwijd gebruikt de mens elk jaar 1,7 aardes voor voedsel, grondstoffen en energie. Nederland het dubbele daarvan. Ook de groenste initiatieven lossen dat probleem niet op. Mensen willen veel 'doen' om de wereld te redden, maar 'doen' is nu juist de kern van het probleem. Klimaat, milieu, economie, techniek, gezondheidszorg, landbouw en zelfs ons onderwijs vragen niet om doen, maar om niet-doen. Het is de enige echte weg vooruit. Als we ons gaan aanpassen aan de natuur, blijken de mogelijkheden om te groeien eindeloos. Een bloeiende planeet en een toekomst voor onszelf beginnen met nietsdoen. Ont-groeien, regenereren, een flinke stap terug: dit boek laat zien dat het kan! 


Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschenen: 9 juni 2021

Afmetingen: 21 x 14,8 x 1,2 cm

Aantal pagina's: 126 pagina's

ISBN: 9789464354577 

Prijs: €15,00 (=kostprijs)

Bestel hier bij YouBeDo

Fijn, zo'n brein

Dit boek laat op een verhalende manier zien hoezeer ons denken over zekerheid ons in de greep heeft. We denken dat we orde in ons bestaan scheppen, maar we denken slechts achter de feiten aan. Waarom doen we dat? Schieten we er iets mee op? In principe niet. Maar de moderne mens zit vast in de zogenoemde ‘Story of Separation’, het verhaal van de geïsoleerde en angstige mens, die streeft naar controle. Oude culturen hanteren het verhaal van de universele samenhang, de ‘Story of Interbeing’. Zij accepteren onzekerheid, met als resultaat: inzicht, wijsheid en vertrouwen. De keuze is aan ons: blijven wij gevangen in onzekerheid, of gaan we onszelf overwinnen, onze beperkingen accepteren en leven vanuit vertrouwen? Kunnen moderne mensen dat nog wel? Zijn ze zo slim? 


Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschenen: februari 2021

Afmetingen: 21 x 14,8 x 1,3 cm

Aantal pagina's: 144 pagina's

ISBN: 9789464189322

​Prijs: €20,00


Bestel hier bij YouBeDo

De dag dat Boeddha lachte 

Dit boek schetst in vijftien intrigerende reisverhalen waarom wetenschap en techniek ongeschikt zijn om de grote problemen van nu op te lossen. De mythe van de maakbaarheid loopt vast. Het boek maakt duidelijk dat oosterse wijsheid een veel krachtiger middel is om onze uitdagingen te benaderen. De inzichten blijken actueler en bruikbaarder dan ze op het eerste oog lijken te zijn. Het sprookje van de maakbaarheid wordt stap voor stap ontrafeld. Onze moderne wereld blijkt op drijfzand te zijn gebouwd; tijd, kennis, economie, gezondheid, geluk en macht zijn niet maakbaar. 'De dag dat Boeddha lachte' is een reisgids voor de geest; voor wie van reizen houdt en de kracht van de oosterse benadering wil leren kennen. Blijft maakbaarheid het streven, of willen we naar een wijs en prettig bestaan?


Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschenen: maart 2020

Tweede druk: februari 2021

Afmetingen: 21 x 14,8 x 1,7 cm

Aantal pagina's: 170 pagina's

ISBN: 9789402190205

Prijs: €20,00 

 Bestel hier bij YouBeDo

Als Boeddha Darwin kende 

In dit boek nodig ik je uit om anders te kijken naar de wereld. Om onze moderne wereld te bezien vanuit een oosters perspectief. 'Als Boeddha Darwin kende' geeft in veertien filosofische reisverhalen een verrassend beeld van het bestaan. Want vanuit een oosters wereldbeeld ziet ons moderne leven er ineens heel anders uit: het westerse geloof in maakbaarheid, de ideeën over mooi en lelijk, de ecologische gevolgen van de uitvinding van de telegraaf, maar ook de menselijke warmte op de Noordkaap en de jacht op bezit, status en macht. Het boek is een reisgids voor de geest. Het nodigt uit om de mogelijkheden van de oosterse denkwijzen toe te passen in het eigen leven en om onze westerse waarden meer open tegemoet te treden.

Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschenen: maart 2019

Tweede druk: februari 2021

Afmetingen: 21 x 14,8 x 1,3 cm

Aantal pagina's: 136 pagina's

ISBN: 9789402187809

Prijs: €17,90

Bestel hier bij YouBeDo

Odi en het Grote Bedoelingenboek 

'Odi en het Grote Bedoelingenboek' is een hedendaags, maatschappijkritisch sprookje over hebzucht, egoïsme en maatschappelijke druk. Maar ook over liefde, vriendschap en moed en hoe die uiteindelijk alles overwinnen. Een sprookje voor grote en kleine mensen, om voor te lezen én om zelf te lezen. De achterflap luidt als volgt: 

Het is zalig in het land van koning Nimmerwijs. Het leven is goed en de mensen zijn tevreden. Het is fijn dat de koning zo duidelijk heeft opgeschreven wat de bedoeling is in zijn land. Alles wat belangrijk is, staat in het Grote Bedoelingenboek. Niemand hoeft zelf na te denken. Op een dag slaat bij de kleine Odi de twijfel toe. Zijn al die bedoelingen wel de bedoeling? Wat gebeurt er als ze er niet zouden zijn? Als toverfee Lieverwijs die nacht aan Odi voorstelt om stiekem een paar bedoelingen weg te toveren, begint een spannend avontuur.


Taal: Nederlands

Bindwijze: Hardcover

Verschenen: 3 februari 2023

Afmetingen: 26,6 x 19,9 x 1,3 cm

Aantal pagina's: 98 pagina's

ISBN: 9789464659153

Prijs: €23,50 (=kostprijs)


Bestel hier bij YouBeDo

Al mijn boeken worden aangeboden zonder winstoogmerk. Koop ze via YouBeDo en er gaat ook nog een deel naar een goed doel.