Mijn boeken

Een stap terug

Het verlichte pad naar een gezonde aarde, maatschappelijke winst en persoonlijke vooruitgang.

De mens gebruikt jaarlijks 70% meer dan de aarde aankan. Het probleem is onze westerse definitie van succes. Dit boek schetst het succesverhaal dat ontstaat wanneer we leren om de intelligentie van de natuur te zien en ons eigen ego te laten varen. Het boek volgt de lijn weten-voelen-doen als verlicht pad naar een gezonde planeet en biedt daartoe een bruikbaar 10-stappenplan. Het is een praktisch handboek om te leren werken met de natuur en niet langer ertegen. Want de grootste sprong vooruit is nu een stap terug. Het boek is gebaseerd op de ideeën van Thich Nhat Hanh, Charles Eisenstein, Matthijs Schouten, Dan Buettner, Alan Watts, Christopher Chase, Kees Klomp, Rutger Bregman, Wiggert Meerman, Ernst F. Schumacher en vele anderen.

omslag-voor lores.jpg

Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschenen: 6 april 2022

Afmetingen: 21 x 14,8 x 1,2 cm

Aantal pagina's: 142 pagina's

ISBN: 9789464489361

Prijs: €15,00 (=kostprijs)

Podcast beluisteren
00:00 / 18:55

Hoe nietsdoen de wereld redt

Een manifest met 10 krachtige betogen waarom we vandaag nog moeten beginnen met nietsdoen. Wereldwijd gebruikt de mens elk jaar 1,7 aardes voor voedsel, grondstoffen en energie. Nederland het dubbele daarvan. Ook de groenste initiatieven lossen dat probleem niet op. Mensen willen veel 'doen' om de wereld te redden, maar 'doen' is nu juist de kern van het probleem. Klimaat, milieu, economie, techniek, gezondheidszorg, landbouw en zelfs ons onderwijs vragen niet om doen, maar om niet-doen. Het is de enige echte weg vooruit. Als we ons gaan aanpassen aan de natuur, blijken de mogelijkheden om te groeien eindeloos. Een bloeiende planeet en een toekomst voor onszelf beginnen met nietsdoen. Ont-groeien, regenereren en een flinke stap terug: dit boek laat zien dat het kan!

'Hoe nietsdoen de wereld redt' is een eerlijk, opbouwend, leerzaam en bijzonder verhelderend betoog.

cover-254dpi-NL.jpg

Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschenen: 6 juni 2021

Afmetingen: 21 x 14,8 x 1,1 cm

Aantal pagina's: 126 pagina's

ISBN: 9789464354577

Prijs: €15,00 (=kostprijs)

 

Fijn, zo'n brein - Is ons denken wel zo slim?

Dit boek laat op een verhalende manier zien hoezeer ons denken over zekerheid ons in de greep heeft. We denken dat we orde in ons bestaan scheppen, maar we denken slechts achter de feiten aan. Waarom doen we dat? Schieten we er iets mee op? In principe niet. Maar de moderne mens zit vast in de zogenoemde ‘Story of Separation’, het verhaal van de geïsoleerde en angstige mens, die streeft naar controle. Oude culturen hanteren het verhaal van de universele samenhang, de ‘Story of Interbeing’. Zij accepteren onzekerheid, met als resultaat: inzicht, wijsheid en vertrouwen. De keuze is aan ons: blijven wij gevangen in onzekerheid, of gaan we onszelf overwinnen, onze beperkingen accepteren en leven vanuit vertrouwen? Kunnen moderne mensen dat nog wel? Zijn ze zo slim?

Confronterend en ontluisterend.

cover Fijn brein.jpg

Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschenen: februari 2021

Afmetingen: 21 x 14,8 x 1,3 cm

Aantal pagina's: 144 pagina's

ISBN: 9789464189322

Prijs: €20,00

Gratis verzonden via Libris.nl

Radio interview beluisteren
00:00 / 12:37

De dag dat Boeddha lachte - de mythe van de maakbaarheid in reisverhalen

Dit boek schetst in vijftien intrigerende reisverhalen waarom wetenschap en techniek ongeschikt zijn om de grote problemen van nu op te lossen. De mythe van de maakbaarheid loopt vast. Het boek maakt duidelijk dat oosterse wijsheid een veel krachtiger middel is om onze uitdagingen te benaderen. De inzichten blijken actueler en bruikbaarder dan ze op het eerste oog lijken te zijn. Het sprookje van de maakbaarheid wordt stap voor stap ontrafeld. Onze moderne wereld blijkt op drijfzand te zijn gebouwd; tijd, kennis, economie, gezondheid, geluk en macht zijn niet maakbaar. 'De dag dat Boeddha lachte' is een reisgids voor de geest; voor wie van reizen houdt en de kracht van de oosterse benadering wil leren kennen. Blijft maakbaarheid het streven, of willen we naar een wijs en prettig bestaan?

 

Leest als een spannende roman – Intrigerend, actueel, inspirerend – Ons westerse denken op z’n kop

cover-lores-DBL.jpg

Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschenen: maart 2020

Tweede druk: februari 2021

Afmetingen: 21 x 14,8 x 1,7 cm

Aantal pagina's: 170 pagina's

ISBN: 9789402190205

Prijs: €20,00 

Gratis verzonden via Libris.nl

Radio interview beluisteren
00:00 / 10:41

Als Boeddha Darwin kende - overdenkingen van een reiziger

In dit boek nodig ik je uit om anders te kijken naar de wereld. Om onze moderne wereld te bezien vanuit een oosters perspectief. 'Als Boeddha Darwin kende' geeft in veertien filosofische reisverhalen een verrassend beeld van het bestaan. Want vanuit een oosters wereldbeeld ziet ons moderne leven er ineens heel anders uit: het westerse geloof in maakbaarheid, de ideeën over mooi en lelijk, de ecologische gevolgen van de uitvinding van de telegraaf, maar ook de menselijke warmte op de Noordkaap en de jacht op bezit, status en macht. Het boek is een reisgids voor de geest. Het nodigt uit om de mogelijkheden van de oosterse denkwijzen toe te passen in het eigen leven en om onze westerse waarden meer open tegemoet te treden.

Waarschuwing: na het lezen van dit boek kijk je nooit meer hetzelfde om je heen.

cover-lores-BD.jpg

Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschenen: maart 2019

Tweede druk: februari 2021

Afmetingen: 21 x 14,8 x 1,3 cm

Aantal pagina's: 136 pagina's

ISBN: 9789402187809

Prijs: €17,90

Gratis verzonden via Libris.nl

Radio interview beluisteren
00:00 / 11:40

Koeien denken niet - de kortste weg naar geluk gaat door het weiland

'Koeien denken niet' is een boekje over geluk. Over het vinden van geluk. Want zo moeilijk is dat niet. Geluk zit in elke koe. Koeien, vrij in de wei, zijn het gelukkigste op aarde. Iets anders is nooit aangetoond. Geluk ligt niet op straat, zit niet in andere mensen. Een koe is het ultieme geluksmodel. Want koeien denken niet. Koeien zijn zo lekker zen. Humoristisch én serieus, want over simpele dingen moet je niet moeilijk doen. Het boekje is gratis als eBook te downloaden voor iedereen die denkt: dacht ik maar vaker niet. Leestijd 10 minuten, overdenktijd iets meer, winst oneindig. Download het boekje vooral en verspreid het rustig onder alle denkers die je denkt te kennen. Want iedereen wil wel wat rust in zijn hoofd. En soms heeft zo'n boekje nét de juiste toon.

cover-A5.png

Taal: Nederlands

Bindwijze: eBook

Verschenen: april 2020

Afmetingen: 21 x 14,8 x 0,5 cm

Aantal pagina's: 30 pagina's

Uitgave in eigen beheer

Prijs: gratis via knop hieronder

Bomen zijn niet bang - de weg naar evenwicht gaat door het bos

'Bomen zijn niet bang' is een boekje over het vinden van evenwicht. Mensen vinden de balans maar moeizaam, en vaak helemaal niet.

Het geheim? Bomen zijn niet bang. Bomen, vrij of in een bos, zijn de evenwichtigste schepsels. Iets anders is nooit aangetoond. Evenwicht krijg je niet door een lesje yoga, balans krijg je in het bos. Dus wil je evenwicht in je leven? Ga bij de boom te rade. Bomen zijn in balans. En nooit onzeker. Humoristisch en toch serieus, want over simpele dingen moet je niet moeilijk doen. Het boekje is gratis als eBook te downloaden voor iedereen die balans zoekt in het leven. Leestijd 10 minuten, overdenktijd iets meer, winst voor altijd. Download het boekje vooral en verspreid het evenwichtig onder alle evenwichtszoekers die je kent. Want iedereen wil in balans zijn. En soms heeft zo'n boekje dan nét de juiste toon. Zijn mijn serieuze boeken te zwaar? Dan is dit een leuk begin!

Bomen zijn niet bang.jpg

Taal: Nederlands

Bindwijze: eBook

Verschenen: september 2020

Afmetingen: 21 x 14,8 x 0,5 cm

Aantal pagina's: 30 pagina's

Uitgave in eigen beheer

Prijs: gratis via knop hieronder

Het Spijtvrouwtje - korte verhalen, bijzondere mensen

Reizen levert mooie ontmoetingen op, met bijzondere mensen. En mensen delen graag hun verhaal. Mooie mensen, die in eerste instantie niet eens zo opvallen. Ik weet nooit wanneer zo'n ontmoeting zich ontvouwt. Maar als ze er is, is ze direct ook heel intens. Want in het contact blijkt ieder mens bijzonder. Met een uniek verhaal. Zo ontstaan mijn reisreportages, en zo ontstond ook mijn verhalenbundel 'Het spijtvrouwtje'. Het is een bundel van achtentwintig korte verhalen over gewone mensen die ik zo maar ergens heb ontmoet. Grappig, herkenbaar en onverwacht. Een beetje zoals de 'Kronkels' van Simon Carmiggelt...

Spijtvrouwtje.jpg

Taal: Nederlands

Bindwijze: e-Book

Verschenen: november 2014

Afmetingen: 21,5 x 13,5 x 0,6 cm

Aantal pagina's: 64 pagina's

ISBN: 9789402126211

Singel Uitgeverijen, Amsterdam

Prijs: €4,99